Hopp til innholdet

Personvernerklæring

AROMAinnsikt.no

eies og drives av Una Iversen-Ottne og denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan dine personopplysninger samles inn og hvordan de brukes.

Vår nettstedsadresse er: https://www.aromainnsikt.no

BEHANDLINGSGRUNNLAG OG FORMÅL

Behandlingsgrunnlag for å behandle personopplysninger er:

1a) «samtykke»:

når du selv har gitt ditt samtykke

2b) «avtale»:

for å kunne oppfylle en avtale som du er part i, eller for å kunne gjennomføre tiltak på din forespørsel, før det inngås avtale.

1c) «rettslig forpliktelse»

for å kunne oppfylle en rettslig forpliktelse

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER VI SAMLER INN OG HVORFOR VI SAMLER DE INN

Det sendes ut nyhetsbrev i form av E-post og disse kan inneholde informasjon om produkter og tjenester. Ved å abonnere på nyhetsbrev blir personopplysninger som kontaktinformasjon og IP-adresse behandlet. Formålet er å informere om nyheter, tilbud, trygg bruk av eteriske oljer og yte kundeservice. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr.1 a) «samtykke»

Når du kjøper produkter eller tjenester behandles personopplysninger som kontaktinformasjon, betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.  Formålet er å kunne levere produkter og tjenester i henhold til bestillingen. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr.1 b) «avtale» eller c) «rettslig forpliktelse»

Ved bruk av nettsiden behandles personopplysninger som IP-adresse og andre tekniske data. Disse samles inn via informasjonskapsler. Formålet er å gi en bedre brukeropplevelse og utarbeide statistikk for utvikling  av nettsiden og tjenestetilbudet. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr.1 f) der de berettigede interessene er å gi en god brukeropplevelse, samt forbedring av nettsiden og tjenestetilbudet. (informasjonskapsler)

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

MEDIA

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

INFORMASJONSKAPSLER

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

INNEBYGD INNHOLD FRA ANDRE NETTSTEDER

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

HVEM VI DELER PERSONOPPLYSNINGER MED

Deling av personopplysninger er i noen tilfeller nødvendig for å kunne drive virksomheten. Dette gjelder leverandører av forskjellige tjenester som behandler personopplysningene for oss. ( regnskap, betalingssystem, E-post utsendelse)

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

DINE RETTIGHETER

Om du vil benytte deg av dine rettigheter kan du sende en E-post til armomainnsikt@gmail.com og du har krav på raskt svar og senest innen 30 dager.

Du kan be om kopi av alle opplysningene som behandles om deg og be om at opplysninger som ikke er riktige, blir rettet eller slettet.

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

KONTAKTINFORMASJON

Una Iversen-Ottne

Org. Nr: 987743565

E-post: aromainnsikt@gmail.com

Postadresse: Turstien 9, 3189 Horten

SIKKERHET

Informasjonssikkerheten tas på alvor og det jobbes kontinuerlig for å ivareta personopplysningene på best mulig måte. Det brukes anerkjente leverandører av administrasjonstjenester. (webhotell, e-post, regnskap m.m)