Hopp til innholdet

Eteriske oljer og Antibac del 1

KAN DU LAGE DIN EGEN ANTIBAC AV ETERISKE OLJER ?

Nå om dagen er det mange diskusjoner rundt eteriske oljer. Kan du lage din egen antibac, ved å bruke blant annet eteriske oljer? For å kunne forstå denne diskusjonen må vi starte med å forstå hva en eterisk olje er. Det kan du lese mer om her:

ANTIBAC ER ET DESINFEKSJONSMIDEL

Desinfeksjonsmidler er et såkalt biocid og reguleres av Biocidforskriften. Biocider deles inn i 4 hovedgrupper og det finnes 22 produkttyper. En av disse hovedgruppene er DESINFEKSJONSMIDLER. ( for eksempel hånd desinfeksjonsmidler)

Dette betyr at om det skal lages et desinfeksjonsmiddel må bestemmelsene i Biocidforskriften følges. Vi skal se nærmere på Biocidforskriften i del 2.

Så svaret på om du kan lage din egen antibac/desinfeksjonsmiddel er NEI. Eteriske oljer har mange forskjellige egenskaper og kan brukes til å lage for eksempel kremer, salver og massasjeoljer MEN du kan ikke lage et produkt og påstå at det er et desinfeksjonsmiddel uten at produktet møter alle kravene i BIOCID forskriften.

DU KAN IKKE LAGE ET PRODUKT OG PÅSTÅ AT DET ER ET DESINFEKSJONSMIDEL UTEN AT PRODUKTET MØTER ALLE KRAVENE I BIOCID FORSKRIFTEN.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *